Nieuw zwembad Zwevegem, graag even uw aandacht ...


zaterdag, 1 juli, 2017
Zwembad Zwevegem

Oppositiepartij CD&V juicht de komst van het nieuwe zwembad in Zwevegem toe, inwoners kunnen in de toekomst in eigen gemeente blijven zwemmen.
Toch wil CD&V de gemeente en private partner met aandrang vragen enkele belangrijke bijsturingen te doen. 

De werken voor het nieuwe zwembad gestart zijn, de bouwput geeft een idee over de grootte van het nieuwe zwembad. Afwachten of dit bad voldoende zwemwater zal bieden voor onze scholen, clubs en recreanten.

Doelgroep

2017

Nieuw zwembad eind 2018

Volwassene

€2,40

€3,20 sportzwemmen (>18j)
€5,30 recreatiezwemmen (>16j)

Senior (+55j)

€1,90

€2,40 sportzwemmers voor 65 plussers
€4,70
 recreatiezwemmen voor 65 plussers

Groot gezin (3 kinderen)

€26,50 (20 beurten)

€42 voor 10 beurten  = €84 voor 20 beurten

 

 

 

 

 

 

 

 

  

CD&V stelt vast dat de toekomstige tarieven in het nieuwe bad een flink stuk duurder zullen zijn dan de huidige, een verdubbeling of zelfs meer.

Voor de “nieuwe kassa” ben je al “volwassen” aan 16 jaar (recreatiezwemmen) en “senior” ben je pas na je 65ste jaar. “Enkele uurtjes waterpret voor de Zwevegemse grote gezinnen worden met dergelijke tarieven snel een koude douche” volgens fractievoorzitter Eliane Spincemaille.   
Natuurlijk kan je ook naar Kortrijk voor zwemmen op 50m of voor recreatief zwemplezier binnen en buiten (mét 3 glijbanen!) maar dan betaal je nog een stuk meer, zelfs aan het voorkeurtarief voor Kortrijkse en Zwevegemse inwoners.
CD&V kan zich niet verzoenen met de tarieven voor gezinnen en vraagt aan het gemeentebestuur om hier corrigerend op te treden, zeker voor kwetsbare gezinnen. 

Verder vraagt CD&V aan de private partner S&R om als uitbreidingsinvestering toch minstens één glijbaan te voorzien, een must-have element voor waterpret bij kinderen.

CD&V hoopt dat zowel de private partner S&R als de publieke partner, ons gemeentebestuur, gevolg zal geven aan deze opmerkingen.