CD&V-raadslid Vic Ravelingeen kaartte de desolate toestand  aan van het Sint-Pietersbrugje in Moen, momenteel helemaal géén visitekaartje voor onze gemeente. We vernamen dat de lang beloofde werken met hun uitvoering nog eens minstens met één jaar achteruitschuiven: aanbesteding voor 2016.

In het najaar van 2014 werd door het gemeentebestuur gesteld dat de restauratie van de Sint-Pietersbrugje in Moen nog voor datzelfde jaar zou zijn, ten laatste in 2015.

Het brugje dat eigendom is van Agentschap Waterwegen en Zeekanalen (AWZ) dient door de Vlaamse Overheid aangepakt te worden.

Gezien het uitblijven van de beloofde werken én de onveilige en slechte staat van het brugje, drong de CD&V-fractie in de gemeenteraad aan op een opvolging van het dossier en een snelle uitvoering.

Eliane Spincemaille stelt: “We vernamen dat de aanbesteding pas zou gebeuren in 2016, de uitvoering moet dan nog volgen. Of hoera, maar we mogen nog 1 à 2 jaar wachten”. 

CD&V gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijk te maken. Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met deze cookies.